Denise Meijer over trouwjurken en fantasykostuums

Denise Meijer brengt trouwjurken en fantasykostuums samen in Met een beetje fantasie: het eerste deel van haar nieuwe feelgoodserie Werkelijk waar?

Op het omslag van Met een beetje fantasie staan prachtige trouwjurken. Wie denkt dat het boek zich in een bruidsmodezaak afspeelt, heeft helemaal gelijk! Toevallig ga ik in oktober 2024 trouwen, maar dat is grappig genoeg helemaal niet hoe ik op het idee voor deze serie ben gekomen. Hoe dan wel? Dat vertel ik je graag in deze blog!

Het begon allemaal in de zomer van 2022 (ja, echt) toen ik op kantoor was bij Loft. Ik had mijn eerste contract net iets daarvoor getekend, en dat we het al gingen hebben over de jaren daarna voelde heel onwerkelijk, maar ook heel gaaf! Er lagen nog meerdere ideeën en thema’s op de plank, zowel bij mij als bij de uitgever, en we kwamen op het idee om een serie te schrijven met een vleugje fantasie…

Fantasy en ‘live action role play’

Met een beetje fantasie is trouwens geen ‘romantasy’: het is een échte feelgood met alleen mensen van vlees en bloed. Wel komt het hoofdpersonage in een andere wereld terecht, namelijk die van larp. Larp staat voor ‘live action role play’. Misschien heb je er weleens over gehoord, misschien nog nooit. Bij larp komt het erop neer dat je in de rol kruipt van jouw spelerspersonge en dat je de interactie aangaat met andere spelers. Je kunt het zien als een vorm van improvisatietheater, maar dan zonder publiek. In boeken, films en series wordt larp soms neergezet als iets voor ‘gekkies’ of mensen die nogal ‘bijzonder’ zijn, en dat kan behoorlijk negatief overkomen. Zelf houd ik énorm van fantasy: je kunt mij op ieder moment van de dag vragen of ik zin heb om The Lord of the Rings te kijken en ik laat alles vallen. (De extended editions? Yes please!)

Naaimachine of toetsenbord?

Op die manier begon het idee voor deze serie te groeien. Zelf ben ik een trouwe bezoeker van fantasy-evenementen zoals Elfia en Castlefest en daarvoor maakte ik ook zelf kostuums! Inmiddels heb ik er helaas geen tijd meer voor (want jullie weten inmiddels wel hoeveel ik schrijf, haha) en om eerlijk te zijn ontbrak het me ook een béétje aan talent om de technieken van het naaien te leren beheersen. Je kunt mij beter achter een toetsenbord zetten. Van buiten ziet alles wat ik heb gemaakt er best prima uit, overigens, maar de manier waarop het tot stand gekomen is, daar hebben we het maar niet over, haha. (Als je me ooit wil horen vloeken, zet me achter een naaimachine.)

Mooie jurken, nerdy vrienden en een klein beetje fantasie

Mijn hoofdpersonage kan gelukkig voor jullie wél heel goed naaien, dus ik besloot om haar als beroep coupeuse te laten zijn bij een bruidsmodezaak. Op die manier kwamen de twee dingen waar ik dol op ben – trouwjurken én fantasykostuums maken – bij elkaar en kon ik me uitleven in de wereld van kostuums, fantasy én feelgood. Win-win! O, wat heb ik me vermaakt tijdens het schrijven van dit boek. Als je houdt van mooie jurken, een nerdy vriendengroep en een klein beetje fantasie, dan zit je helemaal goed.

Met een beetje fantasie staat heel dicht bij me. Zelf ben ik geen larper, maar een hele goede vriendin van me is een fanatiek speler en zij weet er alles van. Zij was natuurlijk mijn eerste proeflezer. Om er zeker van te zijn dat dit boek ook voor niet-fantasyliefhebbers nog leuk is, heb ik ook Eveline Heijnen gevraagd om mee te lezen, en ook die heeft zich er gelukkig erg mee vermaakt. Ik hoop heel erg dat Met een beetje fantasie bij je in de smaak valt, en dat je uiteindelijk de hele serie leest! Ik wens je alvast heel veel leesplezier.

Liefs,

Denise

Met een beetje fantasie is deel één in de serie Werkelijk waar? van Denise Meijer. Wanneer Liv haar buurvrouw helpt met een klusje, vormt dit het begin van een sprankelend verhaal over vriendschap en liefde.

Met een beetje fantasie

Lees ‘Met een beetje fantasie’ van Denise Meijer!

Met een beetje fantasie

Liv kon haar geluk niet op toen ze na haar opleiding werd aangenomen bij bruidsmodezaak Tule en Kant. Als coupeuse maakte ze elegante trouwjurken op maat en stiekem droomde ze ervan om haar eigen ontwerpen in de etalage te zien. Sinds de winkel is overgenomen door een andere eigenaresse, gaat het echter niet zo goed met de zaak. Raakt Liv binnenkort haar droombaan kwijt? Als haar nieuwe buurvrouw Flore aanbelt, die dringend hulp nodig heeft bij haar zelfgemaakte jurk, belandt Liv in een nieuwe wereld vol prinsessenjurken en andere kostuums. Ze wordt opgenomen in de vriendengroep van Flore, maar één iemand zit totaal niet op haar te wachten. Waarom komt hij haar toch zo bekend voor? Ondertussen droomt Livs beste vriendin Janine van een aanzoek, maar haar vriend Harm heeft totaal geen haast om te trouwen. Zal hij eindelijk de hints begrijpen, voordat het te laat is? Van Denise Meijer verschenen eerder onder andere Zondebokken en selfies en Geen zuivere koffie.

Bekijk op Boekenwereld >

Houd jij net als Denise Meijer ook van fantasy-verhalen of blijf je liever bij feelgood? Laat het ons weten op Instagram of Facebook!