Welke feelgoodboeken passen het best bij jouw sterrenbeeld?

Sterrenbeeld blog

Welke feelgoodboeken passen het beste bij jouw sterrenbeeld? Wij hebben even wat onderzoek gedaan en een paar mooie tips op een rijtje gezet op basis van de eigenschappen van je sterrenbeeld. Dus pak je TBR-lijstje er maar weer bij en vul ‘m aan met deze sterrenbeeld feelgoodtips!

Het sterrenbeeld wordt ook wel een zonneteken genoemd. Een sterrenbeeld symboliseert wie jij bent als persoon. Om jouw sterrenbeeld te bepalen hoef je alleen maar je geboortedatum te weten. Zo kan je opzoeken welk sterrenbeeld bij jou hoort. Als je deze weet kun je jouw horoscoop lezen. Sterrenbeelden geven een brede voorspelling. Dagelijks, wekelijks en zelfs een maandelijks overzicht van jouw voorspellingen voor de komende periodes. De oorsprong van sterrenbeelden gaat zo ongeveer terug tot in de prehistorie. De sterrenbeelden voor de westerse astrologie zijn de 12 tekens van de dierenriem. Hier zijn de volgende feelgoodboeken die je moet hebben gelezen!

Steenbok – 22 december t/m 20 januari

Een steenbok stelt hoge eisen aan zichzelf en geeft nooit op. Dat is precies wat Geraldine doet om achter de waarheid van haar familie te komen. Het eerste deel van de Alfa-vrouwen-serie Bellagio van Nan Adams gaat over een familie vol sterke vrouwen en een zoektocht naar identiteit en de liefde.

Bellagio

Bellagio

Als Geraldine tijdens het verjaardagfeest van haar overgrootmoeder Beatrice een telefoontje krijgt over verloren gewaande Alfa Romeo van haar familie, kan ze haar nieuwsgierigheid niet bedwingen. Waar was die auto al die tijd? En waarom schrikken haar moeder en overgrootmoeder zo als ze horen dat de oldtimer gevonden is? Geraldine besluit haar journalistieke talenten in te zetten en Beatrice te vragen naar de waarheid van haar familie. Wat volgt is een meeslepend relaas over een bijzondere familie en bijzondere auto.

Nan Adams neemt de lezer mee door het epische leven van Beatrice, vol oorlogsdrama’s en dodelijke intriges. Van de tulpenvelden bij Alkmaar tot de luxe hotels in Bellagio aan het Comomeer in Italië, Bellagio schetst het leven van de jonge Beatrice, die zich ondanks tegenslagen staande weet te houden en generaties vrouwen inspireert.

Bekijk op Boekenwereld >

Waterman – 20 januari t/m 18 februari

Watermannen zijn sterk en hebben een veelzijdig karakter. Van verlegen tot explosief. In de grappige feelgood De Liedfrabriek van Marjon Weerink doet Femke mee aan een talentenjacht. Terwijl zij dit avontuur aangaat moet zij zowel dealen met de ziekte van haar moeder als met een geheim dat zij met zich mee draagt. 

De liedfabriek

De liedfabriek

‘De Liedfabriek’ is een grappige feelgood met diepgang van Marjon Weerink. Singer-songwriter Femke doet mee aan een talentenjacht, maar moet ook dealen met een geheim en de ziekte van haar moeder.

Met haar deelname aan de talentenjacht De Liedfabriek hoopt singer-songwriter Femke eindelijk door te breken. Maar het leven heeft andere dingen voor haar in petto, zoals krengerige conculega’s, een onweerstaanbaar aantrekkelijk jurylid en de uitgezaaide kanker van haar moeder. Femke probeert haar deelname aan het tv-programma te balanceren met het afvinken van haar moeders bucketlist. Hoelang kan dit goed gaan?

Bekijk op Boekenwereld >

Vissen – 19 februari t/m 20 maart

De vriendelijke en creatieve vissen gaan zeker genieten van Jenny Cologan Middernacht in de kerstboekwinkel. Een roman vol sfeer over de magie van boeken en de kracht van vriendschap.

Middernacht in de kerstboekwinkel

Middernacht in de kerstboekwinkel

De winter komt eraan in Edinburgh! Hoog tijd om de kerstballen af te stoffen, koekjes te bakken en de etalages feestelijk te versieren, zou je zeggen. In plaats daarvan wordt Carmen zonder pardon door haar zus op straat gezet, is de liefde van haar leven naar de andere kant van de wereld vertrokken en wordt de boekwinkel waar Carmen werkt omgetoverd tot de filmlocatie van een kitscherige kerstfilm. Waar is de magie van kerst?

Bekijk op Boekenwereld >

Ram – 21 maart t/m 28 april

Een ram is avontuurlijk en moedig. Net als de magnetische liefde van Lottie voor Max uit Een dag om nooit te vergeten van Jill Mansel die niet lijkt op te houden. Wanneer ze een impulsieve beslissing neemt lijkt niks meer hetzelfde.

Een dag om nooit te vergeten

Een dag om nooit te vergeten

Lottie is te gast op dé bruiloft van het jaar, een dag om nooit te vergeten. Daar ziet ze Max voor het eerst in vijftien jaar. Hun laatste kus was de beste uit Lotties leven. Ze stonden aan de vooravond van een prachtig liefdesverhaal. Toen gebeurde er iets schokkends dat hen uit elkaar dreef. Nu is hij hier, natuurlijk knap als altijd, en hij plaagt Lottie weer als vanouds – en die tintelende elektrische aantrekkingskracht is meteen terug. Lottie kan het niet uitstaan. Bovendien is Max buiten bereik.

Ruby’s man Peter zal het huwelijk inzegenen. Zij heeft hem altijd gesteund, maar wanneer ze de waarheid over hem ontdekt is ze zo verontwaardigd en vol ongeloof dat ze een heel impulsieve beslissing neemt, zonder aan de gevolgen te denken. En niets zal ooit nog hetzelfde zijn… Zal dé bruiloft van het jaar nog plaatsvinden?

Als er liefde in de lucht hangt, kan er van alles gebeuren…

Bekijk op Boekenwereld >

Stier – 21 april t/m 21 mei

Stieren zijn gedreven en houden van stabiliteit. In het derde deel Kliniek Zuid van Nick de Koning is Caro gelukkiger dan ooit met haar nieuwe relatie en de kliniek die opent na de verbouwing, maar wanneer er een fraudeclaim boven het hoofd hangt is het de vraag hoe zij hiermee omgaat.

In de steigers

In de steigers

In de meeslepende roman ‘In de steigers’ van Nick de Koning zit Dr. Caro Benedict middenin de verbouwing van haar kliniek, die bepaald niet van een leien dakje gaat.

Ook in haar privé leven is niets meer hetzelfde, nu zij in scheiding ligt met Robbert, de vader van haar twee kinderen en mede oprichter van de kliniek. Uit alle macht probeert Caro het beschaafd te houden en de kinderen te ontzien maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Zoon Teun ontvlucht de situatie thuis in allerlei exorbitante feestjes en dochter Sofie is nog maar amper hersteld van de opname voor haar eetstoornis.

Bekijk op Boekenwereld >

Tweelingen – 22 mei t/m 21 juni

Tweelingen zijn energiek en charmant en dat zie je terug in de roman van Courtney Walsh, Het spontane liefdescontract. In dit fijne boek hebben Poppy en Dallas elkaar nodig om hun reputaties te redden, hun fake dating avontuur slaat opeens om in vlinders.

Het spontane liefdescontract

Het spontane liefdescontract

In de wervelende sport romance ‘Het spontane liefdescontract’ van Courtney Walsh gaat het leven van Poppy Hart beslist niet over rozen. Haar restaurant loopt niet goed, ze heeft torenhoge schulden en lijdt ook nog eens aan een gebroken hart. Wanneer ze op een dag de beroemde hockeyspeler Dallas tegen het lijf loopt, doet ze net alsof hij haar vriendje is in de hoop op wat goede PR.

Tot haar verrassing stemt hij in met haar plan, want ook hij heeft haar hulp nodig. Zijn reputatie als ‘bad boy’ met een kort lontje kan immers wel een upgrade gebruiken en hoe kan hij beter zijn zachte kant laten zien dan door een relatie te beginnen met de lieftallige Poppy?

Bekijk op Boekenwereld >

Kreeft – 22 juni t/m 23 juli

Kreeften kijken de kat uit de boom, zijn gevoelig, maar vol liefde. In de roman van Holly Martin, Zomer op Buttercup Beach gaan Freya en Rome de uitdaging aan hun vriendschap om te toveren tot meer, maar dat blijkt zo makkelijk nog niet.

Zomer op Buttercup Beach

Zomer op Buttercup Beach

Freya is al twee jaar hopeloos verliefd op haar beste vriend Rome. Ze doet haar best haar gevoelens verborgen te houden, maar dat is niet makkelijk, aangezien ze altijd samen zijn. Rome heeft haar gevoelens nooit beantwoord… tot nu. Maar hij staat zichzelf niet toe om verliefd te worden sinds het verlies van zijn verloofde.

Freya’s hart is al een keer gebroken door iemand die een oude liefde niet los kon laten, dus ook zij is voorzichtig. Zijn Rome en Freya dapper genoeg om hun vriendschap uit te laten groeien tot meer?

Bekijk op Boekenwereld >

Leeuw – 24 juli t/m 23 augustus

Sociaal, vurig en een tikkie ongeduldig. Dat zijn leeuwen. Carrie Soto is back van Taylor Jenkins Reid gaat over een legendarische tennisser die elk record verbrak. Jaren later wordt haar record ingehaald en doet ze er alles aan dit terug te winnen.

Carrie Soto is back

Carrie Soto is back

In Carrie Soto is back vertelt Taylor Jenkins Reid het verhaal van een legendarische tennisser die een comeback maakt om haar grandslamrecord terug te winnen. Carrie Soto’s fanatisme op de tennisbaan heeft haar niet populair gemaakt. Maar wanneer ze haar carrière beëindigt is ze de beste ooit: ze heeft elk record verbroken en twintig grandslamtitels gewonnen. Ze offerde er zo goed als alles voor op.

Zes jaar later ziet Carrie vanaf de tribune van de US Open dat het record haar wordt afgenomen door de meedogenloze speler Nicki Chan. Dit kan ze niet accepteren: ze neemt de beslissing om een comeback te maken en het record terug te winnen. De media zijn haar echter niet goedgezind en op haar zevenendertigste is ze niet meer zo snel en zo sterk als vroeger. Zal Carrie Soto haar record terug krijgen?

Carrie Soto is back van Taylor Jenkins Reid is een ontroerend verhaal over perfectie, doorzettingsvermogen en kwetsbaarheid.

Bekijk op Boekenwereld >

Maagd – 24 augustus t/m 23 september

Maagden staan bekend om hun organisatie skills en en hun ‘go fot it!-houding. In het prachtige verhaal It ends with us van Colleen Hoover opent Lilly haar eigen bloemenwinkel, tegelijkertijd ontmoet Lilly de charmante Ryle, maar al snel blijkt het verleden Lilly in te halen

It ends with us

It ends with us

Soms is degene van wie je houdt degene die je het meest pijn doet… ‘It ends with us’ is de Nederlandse filmeditie van Colleen Hoovers internationale bestseller.


Bekijk op Boekenwereld >

Weegschaal – 24 september t/m 23 oktober

De vrede willen bewaren en een grote behoefte aan harmonie. Dat zijn eigenschappen van een weegschaal. In De bibliotheek vol herinneringen van Kate Storey voegt Sally al drieënveertig jaar lang boeken toe met een persoonlijke boodschap in de hoop dat haar dochter ooit terugkeert naar huis.

De bibliotheek vol herinneringen

De bibliotheek vol herinneringen

In De bibliotheek vol herinneringen van Kate Storey bouwt Sally al drieënveertig jaar lang aan haar bijzondere bibliotheek. Elk jaar, op de verjaardag van haar dochter Ella, voegt ze een nieuw boek toe aan haar planken, met voorin een persoonlijke boodschap voor haar dochter.

Maar Ella vluchtte tweeëntwintig jaar geleden naar Australië na een verhitte ruzie en keek nooit meer om. En hoewel Sally nog steeds trouw elk jaar op haar dochters verjaardag om middernacht een nieuw boek aan de bibliotheek toevoegt, begint ze haar hoop om haar dochter ooit door de pagina’s te zien bladeren, te verliezen.

Bekijk op Boekenwereld >

Schorpioen – 24 oktober t/m 22 november

De gepassioneerde en intuïtieve schorpioen kom je tegen in het boek van Jojo Moyes In haar schoenen. Wanneer de levens van Nisha en Sam opeens compleet veranderen is dat tegelijk het begin van een bijzondere vriendschap.

In haar schoenen

In haar schoenen

Sam is dankbaar voor wat ze heeft, al lijkt het niet veel: een baan die ze amper weet te behouden en een gezin dat volledig op haar steunt. Ze beseft dat er maar één slechte dag nodig is voordat alles uit haar handen glipt…

Nisha heeft alles waarvan ze ooit droomde: een fenomenaal rijke man en een leven vol luxe. Tot ze opeens alles kwijt is als haar man een scheiding aanvraagt.

Bekijk op Boekenwereld >

Boogschutter – 23 november t/m 22 december

Boogschutters zijn eerlijke en zelfverzekerde mensen. In het tweede boek van de Ivy-serie: Vriendinnen voor het leven van Sarah Lark willen Ivy en Ranjana allebei een nieuwe toekomst. Maar de reis loopt niet voorspoedig.

Vriendinnen voor het leven

Vriendinnen voor het leven

Kenia, 1926. De jonge Ivy staat voor grote uitdagingen. Ze woont op Edgecumbe Farm met haar man en jonge dochters, tot een neef van haar eerste man op de stoep staat. Hij claimt dat híj, niet Ivy, de rechtmatige erfgenaam van Edgecumbe Farm is. Ivy en haar familie worden hun huis uitgezet en vertrekken naar Nairobi.

Ondertussen is Ranjana, een jonge Indiase vrouw, op de vlucht omdat haar familie vasthoudt aan de traditie dat ze haar bejaarde echtgenoot het graf in moet volgen bij zijn dood. Haar vriendschap met Ivy, die ook haar eigen pad gekozen heeft, doet haar koers zetten naar Kenia. Maar de reis loopt niet voorspoedig…

Bekijk op Boekenwereld >

Vanessa Gerrits maakte eerder ook een leuke tiplijst met boeken die bij je sterrenbeeld passen. Dus lees die ook als je behoefte hebt aan meer tips!

Laat je ons weten wat jij gaat lezen? We horen het graag op Instagram of Facebook.

Wil je meer tips? Bekijk dan deze blogs: