De mooiste boekwinkels van Nederland

De mooiste boekwinkels van Nederland

Elke boekliefhebber herkent het magische gevoel van het binnenstappen van een boekwinkel. Het liefst pak je elk boek op, lees je alle achterflapteksten en blijf je vervolgens uren ronddwalen langs de prachtige schappen en tafels vol boeken. Wij begrijpen je helemaal. Daarom hebben we onze favorieten voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de mooiste boekwinkels van Nederland volgens het team van Zin in feelgood.

Boekhandel Riemer in Groningen

Een literaire oase die je vindt in hartje Groningen. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1880 weet iedere boekliefhebber deze winkel in het Noorden te vinden. De medewerkers van boekhandel Riemer staan voor je klaar en vertellen je graag alles over de nieuwste bestsellers, must-read klassiekers, en persoonlijke favorieten.

Boekhandel Drukkery in Middelburg

Op Markt 51 in Middelburg bevindt zich een van de mooiste én gezelligste boekwinkels van Nederland. Regelmatig worden hier namelijk spelletjesavonden georganiseerd. Ook kun je hier natuurlijk terecht voor het kopen van de mooiste boeken, het bijwonen van de Nacht van de Poëzie on tour of om simpelweg te genieten van een kopje koffie.

Boekhandel Van Piere in Eindhoven

Van Piere in Eindhoven staat garant voor een ongekende keuze uit meer dan een miljoen artikelen. Een heerlijke plek waar je hart sneller van gaat kloppen. Haal een cappuccino met een lekkere punt appeltaart bij Coffeelovers van Piere (gevestigd in de boekenzaak), kies een mooi boek uit en geniet.

Boekhandel Van der Velde in Leeuwarden

Weer zo’n prachtige boekwinkel die je vindt aan de gracht. Boekhandel Van der Velde in Leeuwarden is een must-visit als je in Friesland bent.

Dominicanen Maastricht

Als book lover voel je je hier als een vis in het water. Deze boekhandel is gevestigd in de meer dan 700 jaar oude Dominicanerkerk. Een magische plek waar je uren lang kunt rondstruinen. De Britse krant The Guardian schreef: ‘The fairest bookshop of the world, a bookshop made in heaven.’ Plan dus snel een bezoekje naar het Zuiden van ons land om deze bijzondere boekwinkel te bewonderen. 

Boekhandel Broese Utrecht

Boekhandel Broese, de parel van de Utrechtse binnenstad. Ze hebben hier een heel uitgebreide collectie verdeeld over meerdere verdiepingen, lekker hoge plafonds, en veel ruimte. Echt een winkel om uren in te struinen. Een extra tip: ga tussen het winkelen door even zitten met een kop koffie en wat lekkers op de eerste verdieping. Als je geluk hebt scoor je een plekje in een van de grote ramen. Daar heb je geweldig uitzicht op de gracht, de mooie gevels aan de overkant en de mensen op straat.

De Kleinere Boekwinkel Deventer

In Deventer vind je deze hele schattige YA en feelgood boekwinkel. Tegen de Stentor zei eigenaaresse Corine Lammers: ‘Ik wilde al veel langer een eigen boekenzaak’. En nu is haar droom werkelijkheid geworden. Ben je in de buurt van Deventer? Dan is het zeker de moeite waard om langs te gaan bij De Kleinere Boekwinkel Deventer!

Boekhandel ’t Spui in Vlissingen

Boekhandel ’t Spui is een sfeervolle en intieme boekhandel met behalve veel boeken ook vinyl, mooie cadeaus, leuke gadgets, events en meer…

Van der Velde in de Broeren in Zwolle

Een bezoekje aan Van der Velde in de Broeren is een belevenis op zich. Wie van prachtige achritectuur houdt, van kerken met een rijke geschiedenis en een paradijs vol boeken wordt hier niet teleurgesteld. Deze boekhandel zit gevestigd in de Boerenkerk en wordt niet voor niets door velen de mooiste boekwinkel van Nederland genoemd.

Boekhandel Den Boer in Baarn:

Deze prachtige boekhandel móét je ooit in je leven gezien hebben! Het heeft een prachtige locatie en is heel sfeervol ingericht vol leuke hoekjes. In 1887 is deze boekhandel ook echt als boekenwinkel ontworpen. Wie vzich wil wanen in het verleden zit hier goed en het is terecht dat in 2020 Boekhandel Den Boer in Baarn is uitgeroepen tot de mooiste boekhandel van Nederland.

P.S. Kom naar Italië

Lees dit heerlijke zomerse boek!

 

Bekijk op Boekenwereld >

Zin in nog meer uitjes?