De leukste feelgood van eigen bodem

feelgood van eigen bodem banner

Dit jaar zijn er al veel leuke feelgoodboeken van Nederlandse auteurs verschenen. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet. Er zit vast een heerlijk boek voor je bij!

Ben je op zoek naar kerstboeken, of een lijstje met feelgood van dit jaar van buitenlandse auteurs. Die hebben we natuurlijk ook voor je gemaakt.

Maar nu eerst de lijst met de leukste feelgood van eigen bodem!

Onweerstaanbaar is een heerlijk zomers verhaal van Lisette Jonkman

Onweerstaanbaar

Onweerstaanbaar

Madelief kan wel wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van een cabrio, alleen was het niet de bedoeling dat de irritant opgewekte beste vriend van haar zus Rozemarijn mee zou gaan. Natuurlijk, Mees weet meer van auto’s dan zij, maar er valt geen fatsoenlijke afspraak met hem te maken. Dat bewijst hij direct wanneer hij haar veel te laat komt ophalen.

Toch blijkt Mees tijdens de door Rozemarijn georkestreerde autodate een stuk prettiger gezelschap dan ze altijd had gedacht. Wanneer er zelfs een vonkje dreigt over te springen, gaat Madelief er in de zesde versnelling vandoor. Toch kan ze geen afstand van Mees bewaren. Wat nu? Kan ze nog op de rem trappen voordat haar netjes georganiseerde leven compleet uit de bocht vliegt?

Bekijk op Boekenwereld >

Meeslepende historische roman van Jet Nijland over de kracht van liefde in Schotland

De zonnesteen

De zonnesteen

Schotland, 1745. De Hooglanden zijn het toneel van onrust en veldslagen. Lyna moet vluchten voor haar leven. In een kasteel vindt ze onderdak én haar grote liefde: Grant. De liefde bloeit op, totdat Grant en zijn broer moeten vechten voor de vrijheid van Schotland. Kan Lyna hoop houden in de toekomst?
Ruim 250 jaar later leidt Bonnie een rustig leven in de Hooglanden. Ze woont samen met haar hond Balthasar op het landgoed dat ze van haar ouders heeft geërfd. Maar Bonnie worstelt met de hoge onderhoudskosten en ze vreest dat het kasteel moet verkopen.. Dan verstoort een nieuwe, knappe dorpsbewoner Bonnies leven. Ondanks haar pogingen hem te ontlopen, blijft hij overal opduiken…

Als Bonnie in het kasteel een bijzonder sieraad en een oud dagboek vindt, verliest ze zich in een eeuwenoud liefdesverhaal dat lijkt te eindigen bij de slag om Culloden in 1746.

Kan het verhaal van de zonnesteen Bonnie ervan overtuigen dat ze de liefde een kans moet geven?

Bekijk op Boekenwereld >

Ontdek het geheim van Caro, een bestsellerauteur met een dubbelleven in een betoverend boetiekhotel

Wie schrijft die blijft

Wie schrijft die blijft

In Wie schrijft die blijft van Tamara Haagmans volgen we Caro, die samen met haar vader een idyllisch boetiekhotel in ’t Gooi runt, waar de meest rijke, eigenzinnige gasten komen logeren én waar Caro haar inspiratie vandaan haalt voor haar boeken. Caro is een succesvolle auteur, maar schrijft onder een pseudoniem en wil onder geen beding bekend worden. Niemand weet de échte reden.

Na de zoveelste bestseller wil haar uitgever toch dat ze uit de schaduw stapt, maar Caro durft niet. Dan bedenkt haar vader een slimme oplossing waardoor haar geheimen verborgen kunnen blijven – totdat journalist Jesse ineens zijn neus in haar zaken steekt. Wanneer ook nog de toekomst van het boetiekhotel op losse schroeven komt te staan, moet Caro keuzes maken. Hoeveel is haar dubbelleven haar waard?

Bekijk op Boekenwereld >

Frisse coupe, frisse liefde. Een hartverwarmende feelgoodroman vol humor

Geknipt voor elkaar

Geknipt voor elkaar

Geknipt voor elkaar van Mienke Fijen is een romantische feelgood over prille liefde, verkeerde keuzes en een nieuwe start. Kappers Lara en Boyd zeggen hun autoritaire werkgever Jules vaarwel en beginnen een eigen kapsalon. Wanneer Jules lucht krijgt van hun plannen, stelt hij alles in het werk om roet in het eten te gooien. Op een dag ontmoet Lara Thijs, de introverte fietsenmaker van verderop in de straat, en langzaam ontstaat er iets moois tussen de twee. Waar Lara in het verleden teleurgesteld is in de liefde, heeft Thijs zo zijn eigen uitdagingen in het leven. Durven ze zich open te stellen voor elkaar?

Bekijk op Boekenwereld >

Oliver King leert Esmeralda kennen. Door haar verleden verloopt hun vurige relatie niet zonder problemen. De familie King zou de familie King niet zijn als ze niet te hulp zouden schieten.

Oliver

Oliver

In de King junior-serie van Oliva Lewis, krijgt Oliver, telg uit de chaotische familie King, de hoofdrol in deze serie. Oliver leert Esmeralda kennen. Algauw kunnen ze nauwelijks meer om hun gevoelens heen. Ze weten echter allebei dat het ingewikkeld is en wat zal de rest van de familie van hun relatie vinden? Desondanks hebben de twee het geweldig samen, en spatten de vonken ervan af. Tot het moment dat Esmeraldas verleden hen inhaalt…
Een lastige tijd volgt. Esmeralda moet keuzes maken, en de familie King zou de familie King niet zijn als ze niet te hulp zouden schieten. Na een dramatische gebeurtenis staan ze klaar om hun steentje bij te dragen. Maar dat brengt Esmeralda steeds meer aan het twijfelen. Heeft ze wel de juiste beslissing genomen?

Bekijk op Boekenwereld >

Hoeveel briefjes zijn er nodig om die ene leuke man te vinden?

Zeven briefjes

Zeven briefjes

In Zeven briefjes van Mia Zomerdijk is Leonie heel tevreden met haar leven als leerkracht van groep twee en streeft ze haar droom na om schrijfster te worden. Toch ontbreekt er iets: die ene speciale persoon in haar leven.

Leonie heeft geen interesse in online daten; ze vertrouwt liever op het lot. Daarom verstopt ze zeven briefjes op plaatsen waar ze leuke mannen verwacht: in haar favoriete boek in de boekhandel, in een Noorse trui in een vintagewinkel, in het museum. Het werpt zijn vruchten af: diverse dates dienen zich aan, sommige meer geslaagd dan andere.

Maar dan laat het lot ook zijn andere kant zien. Wat blijft er over van dromen als alle hoop vervlogen is? Of is het beter om te blijven geloven in wat het leven voor je in petto heeft?

Bekijk op Boekenwereld >

De Alfa-vrouwen-serie van Nan Adams gaat over een familie van sterke vrouwen, de zoektocht naar identiteit, en het rotsvaste geloof in de liefde

9789047210535
9789047210610
9789047210627
Bellagio
Malibu
Mayfair

Twee moedige vrouwen durven de liefde een kans te geven en moeten daarvoor hun thuis verlaten…

Op weg naar de waarheid

Op weg naar de waarheid

Het prachtige verhaal over twee moedige vrouwen van wie de levens met elkaar zijn verweven, gaat door in deel 2 van het tweeluik De thuishaven. Thuis in het onbekende is deel 1.

Nederland, 1950. Alexandra besluit haar hart te volgen en vertrekt vol verwachting naar Nederland. Op het landgoed komen de minder goede kanten van Vincent naar boven en krijgt ze maken met zijn kille familieleden. Welk geheim draagt hij met zich mee en is hun prille liefde voor elkaar sterker dan dit alles?

VS, 2002. De Britse Penny weet dat er veel moet veranderen als zij een toekomst wil met de onvoorspelbare Elliott. Maar hoe? De antwoorden liggen grotendeels bij Alexandra. Vastbesloten probeert ze elk feit van zijn familieverleden te ontrafelen. Zal het Penny lukken of is het tijd om terug te keren naar haar thuisbasis in Londen?

Bekijk op Boekenwereld >

Laat je meenemen door een hartverwarmend verhaal over hoop en de kracht van vergeving, dat zich afspeelt op het Twentse platteland

Je kent me toch

Je kent me toch

Tessa zorgt in haar eentje voor dochtertje Fien en een relatie staat niet op haar wensenlijst. Als ze wordt gevraagd een open dag voor de brandweer te organiseren, komt ze daar oog in oog te staan met Jurre, de jongen op wie ze vroeger verliefd was – en die haar hart brak.

Jurre werkt als vrijwilliger bij de brandweer en ziet de samenwerking wel zitten. Ondertussen doet hij er alles aan zijn vroegere fout te herstellen. Maar om Tessa’s hart te veroveren, moeten er eerst heel wat muren worden afgebroken… En daar is vergeving voor nodig.

Bekijk op Boekenwereld >

Een sprankelende romance-serie voor de lezers van Ali Hazelwood en Elle Kennedy

9789047209539
9789047209553
Het onderzoeken waard
De moeite waard

Meeslepende boeken over een jonge vrouwe die in oorlogstijd haar leven opnieuw opbouwt

9789047209904
9789047209928
Sally's droom
Kates overwinning

De Liedfabriek is een grappige feelgood met diepgang van Marjon Weerink

De liedfabriek

De liedfabriek

Met haar deelname aan de talentenjacht De Liedfabriek hoopt singer-songwriter Femke eindelijk door te breken. Maar het leven heeft andere dingen voor haar in petto, zoals krengerige conculega’s, een onweerstaanbaar aantrekkelijk jurylid en de uitgezaaide kanker van haar moeder. Femke probeert haar deelname aan het tv-programma te balanceren met het afvinken van haar moeders bucketlist. Hoelang kan dit goed gaan?

Bekijk op Boekenwereld >

Jamie en Hazel, complete tegenpolen, zo verschillend als dag en nacht, ontdekken dat haat en liefde gevaarlijk dicht bij elkaar liggen… Oxymoron van Tamara Postma is een serie die je niet meer loslaat.

9789021045115
9789021045146
9789021045177
Alles wat ik aan je haatte
Alles wat ik aan je miste
Alles wat ik aan je liefhad

De drie Bloemendaalse zussen wonen weer thuis – bij hun demente moeder… Onder moeders vleugels is een hilarische comedy met heerlijk vileine randjes.

Onder moeders vleugels

Onder moeders vleugels

In Onder moeders vleugels van Anna Thomas hebben relatieperikelen de drie zussen terug naar het ouderlijk nest gejaagd. Al snel ontdekken ze dat de Bloemendaalse villa meer achterstallig onderhoud heeft dan menig huis in Help, mijn man is klusser. Als dan ook nog eens blijkt dat de spaarrekening leeg is in plaats van vol en de thuishulp van moeder meedeelt in de erfenis, kunnen ze niet anders dan ingrijpen. De vraag is alleen: hoe komen ze aan het benodigde geld?

Bekijk op Boekenwereld >

Gevangen in de gouden kooi van je eigen succes. Een roman van Chantal Claassen met diepgang over het vinden van echt geluk in een wereld vol schone schijn.

Ik heb het echt gemaakt

Ik heb het echt gemaakt

‘Ik heb het echt gemaakt’ van Chantal Claassen is een feelgoodroman over een succesvolle zakenvrouw die worstelt met haar verleden. Fabiënne heeft hard gewerkt voor haar luxeleventje aan de top van de mode-industrie – al helpt het ook dat ze een geheime relatie heeft met Max, de directeur van een groot Nederlands modemerk. Wanneer ze naar Parijs gaat voor een businesstrip, heeft ze een bizarre ontmoeting met de knappe, gevoelige Adam, die haar opgebouwde succesverhaal aan het wankelen brengt. Het verleden speelt op, een periode waaraan Fabiënne liever niet terugdenkt.

Bekijk op Boekenwereld >

Een meeslepende feelgoodroman van Marieke Douwes over een grote liefde die zich aandient op het meest onhandige moment.

Mijn hart in jouw handen

Mijn hart in jouw handen

‘Mijn hart in jouw handen’ van Marieke Douwes vertelt het verhaal van Esmeralda. Zij runt met veel plezier cadeauwinkel De Smaragd, waar ze onder andere edelstenen en dromenvangers verkoopt. Wanneer haar vroegere crush, Mark, haar winkel binnenstapt zet dat haar wereld op zijn kop.

Voor Mark geldt hetzelfde al zit hij daar eigenlijk helemaal niet op te wachten. Hij is een snelle jongen die houdt van geld, mooie vrouwen en luxe. Dat hoeft niet per se in die volgorde, zolang hij alle drie maar binnen handbereik heeft. Een ongekunstelde vrouw als Esmeralda is wel het laatste wat hij zoekt maar zijn hart denkt daar duidelijk anders over.

Bekijk op Boekenwereld >

De wensenwinkel opent een vestiging in Rotterdam. Opnieuw een heerlijke feelgood van Chantal Claassen en Saskia Oudshoorn vol liefde, vriendschap en sfeer.

De magie van de wensenwinkel

De magie van de wensenwinkel

In ‘De magie van de wensenwinkel’ openen vier vrijwilligers een tweede vestiging van De wensenwinkel in Rotterdam. Hier zetten ze zich in om de wensen te vervullen van mensen die weinig te besteden hebben. Maar hoe zit het met hun eigen verlangen naar liefde en geluk? Door anderen te helpen ontdekken de vier dat liefde vermeerdert wanneer je haar deelt.

Bekijk op Boekenwereld >

Actueel, romantisch en verslavend…

De langverwachte en goed los te lezen derde roman in de populaire Kliniek Zuid serie van Nick de Koning.

Onder vuur

Onder vuur

Dr. Caro Benedict is opgelucht als de kliniek na een ingewikkelde verbouwing eindelijk weer open kan. De wachtlijsten zijn nog nooit zo lang geweest. Haar scheiding van Robbert lijkt goed afgewikkeld en ze is gelukkiger dan ooit met haar collega en grote liefde Felix. Maar net als hij een paar maanden naar het buitenland vertrekt, krijgt Kliniek Zuid bezoek van de belastinginspectie. Een grote fraudeclaim hangt Caro boven het hoofd terwijl ex Robbert altijd verantwoordelijk was voor de financien. Felix wil terugkomen en haar helpen, maar Caro wil haar lot niet nog eens in de handen van een man leggen…

Bekijk op Boekenwereld >

Welke feelgood van eigen bodem zet jij op de verlanglijstje? Laat het ons weten op Instagram of Facebook!

Waren dit nog niet genoeg tips? Bekijk dan deze blogs!