Meer tijd om te lezen in een druk leven

meer tijd om te lezen banner

Even lekker onderuitgezakt zitten met een kop thee en wegdromen achter een heerlijk boek. Dat is wat je eigenlijk het liefst zou willen doen, maar het is nogal een uitdaging om daar tijd voor te maken in deze hectische wereld waar alles je aandacht vraagt. Maar misschien is er meer tijd om te lezen dan je denkt! Vaak hebben we de neiging om veel te willen doen in een kort tijdsbestek. Maar sometimes less is more.

Iedereen heeft leesgewoontes. De een houdt er van om muziek te luisteren tijdens het lezen. De ander vind het juist prettig om te lezen in de trein. En er gaat natuurlijk niks boven lekker knus op de bank kruipen met een heerlijk feelgood boek en een warme kop thee als buiten de regen op de ramen klettert. Dat ene momentje voor jezelf is iets om naar uit te kijken. Maar hoe maak je daar tijd voor? Hoe vind je tijd om meer te lezen?

Onze tips!

Er zijn natuurlijk allemaal manieren om daarmee aan de slag te gaan. Hieronder hebben wij onze tips voor jou op een rijtje gezet!

  1. Begin klein. Zadel jezelf niet op met ik móét dit aantal bladzijdes lezen. Ook al lees je maar 5 of 10 minuten per dag. Een klein beetje lezen is beter dan niks!
  2. Kies een fijn boek uit dat past bij je stemming! Als je een zeer literaire klassieker probeert te lezen, terwijl je veel meer in de stemming bent voor een heerlijk romantisch verhaal, is de kans groter dat je het boek snel weer weg legt en iets anders gaat doen.
  3. We snappen het, die telefoon eist echt de hele tijd je aandacht op. Het is moeilijk, maar de moeite waard. Leg je telefoon even weg, stop hem in je tas en zet die op de gang, of installeer je met een berg kussens op je bed en laat je telefoon beneden liggen en focus je alleen op het boek. Je zult zien, al snel zit je lekker in het verhaal en wil je niet meer stoppen!
  4. Uitgeput van een lange dag? Dan hebben wij de gewoonte om een serie op te zetten en ‘s avonds lekker te bingewatchen. Maar wil je meer tijd vinden om te lezen? Zet dan Netflix uit en sla een boek open wat je al zo lang in de kast hebt staan. Zet daarbij een heerlijke kop thee en voilà! Zo ontspan je op een goede manier en word je lekker slaperig.

Hoe vind je jouw rustmomentje om te gaan lezen en welke tips werken goed bij jou? Deel het met ons op Instagram of Facebook!

Nog geen idee wat je dan moet lezen als je meer tijd gevonden hebt?

Pak onderstaande boeken erbij, dit zijn onze favorieten van dit moment!
Of bekijk deze lijst met de beste feelgoodboeken van 2024.

Je bent prachtig

Je bent prachtig

De nummer 1-romanbestseller uit Amerika van 2023. Een schitterend, meeslepend familiedrama. Van de auteur van Lieve Edward.

Bekijk op Boekenwereld >
De wake-upcall

De wake-upcall

Izzy en Lucas zijn collega’s, concurrenten en tegenpolen, maar als ze opeens moeten samenwerken om hun geliefde hotel – en hun baan – te redden, verandert hun rivaliteit in iets heel anders…

Bekijk op Boekenwereld >
Een dag om nooit te vergeten

Een dag om nooit te vergeten

Het nieuwe boek van de Queen of Feelgood Jill Mansell.

Bekijk op Boekenwereld >